Նախընտրելի սնունդն ըստ Ձեր կենդանակերպի նշանի

Այսօր Foodyblog-ը ներկայացնում է այն ուտեստները, որոնք ցանկալի է լինեն խոհանոցում՝ ըստ ձեր կենդանակերպի նշանի։

Խոյ (մարտի 21 — ապրիլի 20) Նրանք սիրում են կծու, տաք և կազդուրիչ սնունդ, քանի որ նրա տարերքը կրակն է: Խոյը ժամանակ չունի երկար սնվելու համար, քանի որ անընդհատ զբաղված է և շարժման մեջ է: Վատ սովորություններից է արագ ուտել ճանապարհին, փորձելով ժամանակ չկորցնել: Նա ընտրում է չափազանց կալորիական սնունդ, ինչը շատ դեպքերում լավ է կոպեսացնում է նրա դինամիկ էությանը։ Կրակի տարրն ազդում է Խոյի ճաշակի վրա։ խոյը հիանալի ախորժակ ունի, սիրում է սպիտակուցային դիետա՝ լիովին գիտակցելով, որ դա հենց այն է, ինչ պահանջում է օրգանիզմը։ Մթերքները, ինչպիսիք են ձիթապտուղը, վարունգը, սպանախը, լոբին և բանանը, կարող են մեծապես օգնել Խոյին առողջ մնալ, քանի որ այս նշանի ներկայացուցիչների համար շատ խնդիրներ կապված են մարսողության հետ: Խոյերի համար մթերքներ,որոնք ցանկալի է օգտագործել` ծնեբեկ, ձու, ձիթապտուղ, կուսկուս, բողկ, շագանակագույն բրինձ, բանան, ձիթապտուղ, լոլիկ, թուզ, չոր ծիրան, սխտոր: Արգելված մթերքներ` կծու մթերքներ, միս, աղ, ալկոհոլ:

Ցուլ (ապրիլի 21 — մայիսի 20) Ցուլը իսկական գուրման է։ Նա ունի հիանալի ախորժակ և ուտելիք վայելելու ունակություն։ Հաճույքը երկարացնելու համար դանդաղ է ուտում, իսկ որակի հարցում չի խնայում։ Միայն լավ պատրաստված կերակուրը կարող է լիովին կշտացնել Ցուլին։ Դիետան ցուլի համար տանջանք է, իսկ ճաշ պատրաստելը մաքուր հաճույք։ Նրա ամենամեծ ցանկությունն է՝ դադարել քաղցրավենիք, մակարոնեղեն ու հաց ուտել։ Սիրված ուտելիքը մակարոնն ու պանիրն են։ Մակարոնեղենը երբեք չի հիասթափեցնի նրան։Ցուլերը ցանկանում են իրենց հանգիստ և հարմարավետ զգալ ճաշի սեղանի շուրջ: Նրանց ամենամեծ խնդիրն այն է, որ նրանք ցանկանում են խեղդել իրենց զգացմունքները ուտելիքը միջոցով, ինչը կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման և բոլոր տեսակի առողջական խնդիրների: Ցուլերի համար մթերքներ, որոնք ցանկալի օգտագործել` ավոկադո, պանիր, ծաղկակաղամբ, ծովաբողկ, կոկոսի կաթ: Արգելված մթերքներ ծանր և կծու մթերքներ, ավելորդ քանակությամբ ածխաջրեր պարունակող մթերքներ, կաթնամթերք:

Երկվորյակ (մայիսի 21 — հունիսի 21) Երկվորյակների ներկայացուցիչներն այն մարդկանց թվում են, ովքեր գործնականում ավելորդ քաշ չունեն։ Նրանց համար ճաշի ժամը լավ զրույցի համար նախատեսված ժամանակ և ավելի կարևոր է, քան այն ուտելիքը, որը նրանք ուտում են: Երկվորյակները սիրում են պատրաստել և բաց են խոհարարական փորձերի համար։ Խոհանոցը մի վայր է, որտեղ նրանք ստեղծագործում են նույնիսկ ամենամեծ ավանդապաշտները չեն կարող դիմակայել Երկվորյակների պատրաստած ուտեստներին։ Երկվորյակները հայտնի են իրենց խելքով և գիտեն՝ ինչպես վարել առողջ ապրելակերպով։ Նրանց սիրելի ուտելիքը վարսակի ալյուրն է՝ թարմ հապալասով։ Հապալասը համարվում է ուղեղի հիանալի սնունդ՝ դարձնելով այն Երկվորյակների համար ամենանախընտրելի ընտրությունը։ Երկվորյակների համար մթերքներ, որոնք ցանկալի է օգտագործել բրինձ, լոբի, տապակած ձուկ, խեցեմորթ, դեղձ, սալոր, սպանախ, կանաչ լոբի, վեգան յոգուրտ, կոճապղպեղ: Արգելված մթերքներ, մսի, կաթնամթերքի, արմատային բանջարեղենի (օրինակ՝ կարտոֆիլ և բողկ), խմորիչ մթերքների և ռաֆինացված շաքարի օգտագործումը:

Խեցգետին (հունիսի 22 — հուլիսի 22) Խեցգետինը հայտնի է իր խոհարարական ունակություններով։ Նա սիրում է տնական ուտեստներ՝ պատրաստված տատիկի բաղադրատոմսերով։ Նա փորձում է թանկարժեք, որակյալ մթերքներ գնել և սիրում է բարձրակարգ ուտեստներ: Խեցգետինները չեն մտածում սեփական առողջության մասին և հաճախ չափից շատ են ուտում, հատկապես երբ նյարդայնացած են կամ վախեցած։ Իրենց զգայուն ստամոքսի պատճառով Խեցգետինները հաճախ ստիպված են լինում կառավարել իրենց ախորժակը: Խեցգետիների համար մթերքներ, որոնք ցանակալի է վարունգ, շոգեխաշած բանջարեղեն, վեգան յոգուրտ, սոճու ընկույզ, ռուկոլա, դեղձ, կոկոս: Արգելված մթերքները ճարպային մթերքների, կաթնամթերքի, աղի, քաղցրավենիքի և ռաֆինացված շաքարի օգտագործումը:

Առյուծ (հուլիսի 23 — օգոստոսի 22) Առյուծը սիրում է թանկարժեք ուտելիք՝ պատրաստված միայն լավագույն բաղադրիչներից։ Հաճախ գնում է շքեղ ռեստորաններ ուշադրության կենտրոնում լինելու համար: Նախընտրում է ճաշել ընկերական շրջապատում՝ սիրելիների սերն ու հավանությունը զգալու համար, բայց սովորաբար ուտում է օրը մեկ անգամ: Չնայած այն հանգամանքին, որ նա չի սիրում շատ ժամանակ անցկացնել խոհանոցում, երբեմն իր վրա է վերցնում ընտանեկան մեծ ընթրիքի պատրաստումը, որպեսզի լսի իր ընտանիքի գովասանքները և հաճոյախոսությունները: Առյուծի համար մթերքներ, որոնք ցանկալի է օգտագործել , սպանախ, բրոկկոլի, դեղձ, արմատային բանջարեղեն (կարտոֆիլ, գազար և բողկ), ցիտրուսային մրգեր, լոլիկ, սերմեր, մոցարելլա, մանանեխ, ձմերուկ, թուզ։ Արգելվում է կծու մթերքների, մսի և կաթնամթերքի օգտագործումը:

Կույս (օգոստոսի 23 – սեպտեմբերի 23) Կույսը զգայուն ստամոքս ունի և պետք է զգույշ լինի իր օգտագործած մթերքների նկատմամբ։ Իրենց անձնազոհության անհրաժեշտության պատճառով Կույսը միակ նշանն է, որը կարող է դիետա պահել՝ չտրվելով որևէ արգելված բան ուտելու գայթակղությանը։ Դանդաղ նյութափոխանակությունը նրա համար ևս մեկ խնդիր է, ուստի նրա սննդակարգը պետք է ներառի շատ հում բանջարեղեն և մրգեր՝ մարսողությունը բարելավելու համար:Այս նշանի տակ ծնվածները կարող են կախարդանք ստեղծել խոհանոցում։ Նրանք կօգտագործեն իրենց ողջ տաղանդը՝ ստեղծելու անհավանական համադրություններ և պատրաստելու այնպիսի ուտեստ, որը ոչ միայն համեղ է, այլև տեսողականորեն կատարյալ։ Կույսը, խնայող է, բայց ոչ խոհարարության մեջ. նրա համար անդիմադրելի համն ավելի կարևոր է, քան օգտագործվող մթերքների գինը: Բայց նա փորձում է չվատնել սնունդը, ուստի հաճախ «ոչնչից ինչ-որ բան» է։ Կույսի համար մթերքներ, որոնք ցանկալի է օգտագործել լոլիկ, կիտրոն, թարմ թուզ, ազնվամորի, ծովախեցգետին, կանաչ լոբի, նուշ, տերևավոր կանաչի։ Արգելված մթերքներ են ճարպային և ծանր մթերքների, շոկոլադի և մսի օգտագործումը:

Կշեռք (սեպտեմբերի 24 — հոկտեմբերի 23) Կշեռքները սիրում են ուտել, բայց այն, ինչ նրանք ավելի շատ են սիրում, քան բուն կերակուրը, դրա շուրջ եղած ողջ ընթացքն է: Կշեռքների համար յուրաքանչյուր կերակուր խնջույք է, ուտելով փոքր չափաբաժիններ՝ աղցան, նախուտեստ, հիմնական ուտեստ և դեսերտ, որին հաջորդում է լավ գինի կամ լավ գարեջուր: Այս նշանի տակ ծնված մարդիկ հաճախ կախվածություն ունեն շոկոլադից և քաղցրավենիքից, նրանք կարող են հրաժարվել հիմնական ուտեստից, բայց ոչ աղանդերի քաղցր հաճույքից։ Նրանք սիրում են սեղանի դրվածքն ու ճաշատեսակները գեղեցիկ տեսք ունենալու համար, ուտելիս որոշակի մթնոլորտ է պետք, որպեսզի իրենք հարմարավետ զգան և իսկապես վայելեն յուրաքանչյուր բաղադրիչի համը: Կշեռքների տրամադրության փոփոխությունները կարող են շատ դժվարություններ առաջացնել սիրելիների համար: Նրանց սննդակարգը պետք է մշակվի այնպես, որ հավասարակշռի տրամադրության փոփոխությունները և վերահսկի նրանց նյարդային համակարգը: Արյան ճնշումը կարգավորելու համար անհրաժեշտ է բարձր ալկալային բուսակերների դիետա՝ ներառելով այնպիսի մթերքներ, ինչպիսիք են չամիչը, ոլոռը, սպանախը, նուշը, եգիպտացորենը, վարսակի ալյուրը և շագանակագույն բրինձը: Կշեռքների համար մթերքներ, որոնք ցանկալի օգտագործել ՝ ծաղկակաղամբ, հապալաս, խաղող, սխտոր, ձիթապտղի յուղ, կաղամբ, բուլղարական պղպեղ, կանաչ խնձոր, ընկույզ, նուռ: Արգելված է ալկոհոլի, մսի, կաթնամթերքի, գազավորված ըմպելիքների, խմորիչի և զտված շաքարի օգտագործումը:

Կարիճ (հոկտեմբերի 24 — նոյեմբերի 22) Կարիճը սիրում է բարձր կալորիականությամբ սնունդ և հաճախ քաղց է զգում նույնիսկ գիշերը: Դատարկ սառնարանը և համեմունքների բացակայությունը կարող են նրան կատաղեցնել։ Նրանք հիանալի խոհարարներ են պատրաստում, քանի որ հմտորեն միացնում են բաղադրիչները և ստեղծում հիանալի ուտեստներ։ Զգացմունքային Կարիճը սիրում է ուտել, հատկապես, եթե ճաշատեսակը ունի ուժեղ համերև բույրեր: Կարիճն ապրում է ըստ իր ժամանակացույցի, ուստի ինքն է որոշում՝ երբ և ինչ ուտել։ Կարիճը սովորաբար նիհար և սլացիկ մարմին ունի ոչ թե այն պատճառով, որ քիչ է ուտում, այլ այն պատճառով, որ հետևում է «ամեն ինչ կամ ոչինչ» սկզբունքին, ինչպես, ըստ էության, իր կյանքի բոլոր ոլորտներում: Երբ նա զգում է, որ շատ հեռուն է գնացել, շատ է կերել, ավելորդ կիլոգրամներ հավաքել, անմիջապես անցնում է խիստ դիետայի։ Կարիճի համար մթերքներ, որոնք ցանկալի է օգտագործել դդում, ավոկադո, սունկ, ճակնդեղ, շոկոլադ, մոշ, պանիր, նուշ: Արգելված են ճարպային միս, աղ, խմորիչ արտադրանք, քաղցրավենիք, ռաֆինացված շաքար, ալկոհոլ:

Աղեղնավոր (նոյեմբերի 23 – դեկտեմբերի 21) Նա հետաքրքրասեր է, պարբերաբար փորձարկումներ է անում և փորձում է շատ բաներ փորձել այս կյանքում։ Սիրում է էկզոտիկ, ոչ ստանդարտ և կծու ուտեստները։ Նրա սննդակարգը կարող է անցնել մի ծայրահեղությունից մյուսը, թեև շատ ժամանակ նա պարզապես շատ է ուտում: Ինչ-որ պահի նա իրեն այնպես է պահում, ասես շատ քաղցած է ու ագահությամբ դատարկում է սառնարանը, երբեմն էլ մի քանի օր քաղցած է մնում՝ մոռանալով ուտել։ Չափից շատ ուտելու և խմելու հակվածության պատճառով այս նշանի տակ ծնված մարդիկ հաճախ տառապում են մարսողական խնդիրներից, արյան բարձր ճնշումից և որոշ դեպքերում նույնիսկ գիրությունից։ Աղեղնավորների համար մեթերքներ, որոնք ցանկալի է օգտագործել հնդկահավ, բրոկկոլի, ցուկկինի, սալոր, խուրմա, բանջարեղեն (ինչպես գազար և բողկ), սոխ, ձիթապտուղ և սխտոր: Արգելված են կծու մթերքների, քաղցրավենիքի, ռաֆինացված շաքարի, մսի, կաթնամթերքի և ալկոհոլի օգտագործումը:

Այծեղջյուր (դեկտեմբերի 22 — հունվարի 20) Այծեղջյուրը միշտ չէ, որ ժամանակ է գտնում լիարժեք ճաշի համար իր ծանր գրաֆիկում։ Նրա համար որակը միշտ ավելի կարևոր է, քան քանակը, և ամենից շատ նա պետք է հավատարիմ մնա առողջ սնվելուն։ Նրա համար հատկապես կարևոր է մթնոլորտը ուտելու ժամանակ։ Նա պետք է լինի հանգիստ: Այծեղջյուրը ավանդապաշտ է, նախընտրում է հայտնի ուտելիքներ, նրան կերել է ամբողջ կյանքում, խուսափում է փորձարկումներից, սիրում են տնական ուտեստներ, ընտանեկան ընթրիքներ և ընկերների հետ հավաքույթներ՝ ուտելիքի և խմիչքի մատուցմամբ։ Այծեղջյուրի համար մթերքներ, որոնք ցանկսլի են օգտագործման տավարի միս, բրինձ, եգիպտացորեն, գետնանուշ, թուզ, կտավատի սերմեր: Արգելված են ճարպային, կծու և ծանր մթերքների, շոկոլադի, կաթնամթերքի օգտագործումը:

Ջրհոս (հունվարի 21 — փետրվարի 18) Այս նշանի ներկայացուցիչները սննդի նկատմամբ բծախնդիր չեն, սակայն նրանց համար կարևոր է արտադրանքի թարմությունն ու էկոլոգիապես մաքուր լինելը։ Երբ նրանց փայլուն միտքը զբաղված է աշխատելով, նրանք կուտեն այն ամենը, ինչ ձեռքի տակ ընկնի՝ անկախ սննդի կալորիականությունից: Ջրհոսները գիտեն՝ ինչպես վայելել ամեն ինչ նոր ու յուրահատուկը: Այս նշանի տակ ծնված մարդիկ հաճախ բուսակեր են՝ ելնելով իրենց մարդկային էությունից, քանի որ նրանք նախընտրում են բանջարեղենն ու մրգերը, այլ ոչ թե սպիտակուցներով հարուստ մթերքները։ Նրանք հազվադեպ են պատրաստում, բայց եթե հանկարծ որոշեն զարմացնել ապա իսկապես անակնկալի կգաք: Նրանց սննդակարգի բացասական կողմը սուրճի չափից ավելի օգտագործումն ու ուշ ուտելն է: Ջրհոսների սիրելի կերակուրը սպագետին է, տորթերն ու բլիթներն են, որոնք շատ վնասակար են առողջության համար։ Ջրհոսների համար՝ մթերոներ որոնք ցանկալի է օգտագործել կաղամբ, տոֆու, վայրի բրինձ, մաղադանոս, նեխուր, նարինջ, խնձոր, տանձ, սոյայի մածուն, կոճապղպեղ և սպիտակուցային սալիկներ: Արգելված ենսուրճի, մսի, կաթնամթերքի, խմորիչի և զտված շաքարի սպառումը:

Ձկներ (փետրվարի 19 — մարտի 20) Ձկները մեծ հաճույք և ուրախություն են ստանում սննդից։ Նրանք իսկապես կրեատիվ են, սիրում են հատուկ ուտեստներ, գնահատում են սնունդը և օգտագործում այն ​​իրենց սերը հայտնելու սիրելիներին ցույց տալու համար, թե որքան են նրանք հոգ տանում իրենց մասին: Ձկները կգնահատեն լավ ընկերակցությունը սեղանի շուրջ և ավելի լավ կզգան, եթե իրենց ընթրիքը մատուցվի մոմի լույսի ներքո ռոմանտիկ միջավայրում: Ձկների համար մթերքներ, որոնք ցանկալի են օգտագործել սմբուկ, ոսպ, գառան միս, սպանախ, չամիչ, խուրմա, մեղր, տանձ: Արգելված են` սուրճ, ճարպային մթերքներ, խմորիչ մթերքներ, կաթնամթերք, ծնեբեկ, աղ, քաղցրավենիք և զտված շաքար:

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով