Աշխարհի 13 ամենահամեղ խոհանոցները
Ճամփորդությունները լինում են տարբեր՝ էկզոտիկ, մշակութային, ծովափնյա, ռոմանտիկ, գաստրոնոմիական: Այսօր #Foody Blog-ը ներկայցանելու է ձեզ 13 ամենահամեղ խոհանոցները աշխարհում: Բարի ախորժակ!
Գնացինք.
Հայկական խոհանոց`
Հայկական խոհանոցն իր հյութեղ համ ու հոտով հայտնի է աշխարհին շատ վաղուց։ Այն իր առանձնահատուկ ճաշատեսակներով՝ պատրաստված տարատեսակ մսատեսակներից և հայկական հողում իրենց համն ու բույր առած բանջարեղեններից, իրենց արժեքն են ձեռք բերել աշխարհի տարբեր ծայրերում։
Վիետնամական խոհանոց`
Օգտագործվում են նվազագույն քանակությամբ ճարպեր և շեշտը դրվում է թարմ բաղադրիչների վրա: Այս հատկանիշի շնորհիվ վիետնամական խոհանոցը համարվում է Ասիայի ամենաառողջարար խոհանոցը: Խոհանցի հիմքում ընկած են բրինձն, արիշտան և համեմունքները: Լայնորեն օգտագործվում են անանուխի տերևները, քաղցր կարտոֆիլը, մանիոկը, իմբիրը, բազիլիկ և այլն:
Լիբանանյան խոհանոց`
Լիբանանյան խոհանոցը լի է Մերձավոր Արևելքի խոհարարության բարությամբ: Սննդամթերքը հիմնականում բաղկացած է բանջարեղենից, մի քիչ մսից և որոշ անուշահոտ համեմունքների խառնուրդից:
Հունական խոհանոց`
Ունի սեփական ձեռագիր և թեթևություն։ Նման է իտալական խոհանոցին: Ձիթապտղի յուղի, բանջարեղենի և խոտաբույսերի օգտագործումն այս խոհանոցը առանձնացնում է մնացածներից:
Իսպանական խոհանոց`
Այն պարունակում է մի շարք միս, ձուկ և բանջարեղեն, որոնք եփում են համեմունքների թեթև խառնուրդով: Իսպանական խոհանոցն օգտագործում է առավելագույն յուղը բոլոր արեւմտյան և կենտրոնական եվրոպական խոհանոցների շարքում:
Ճապոնական խոհանոց`
Ճապոնական խոհանոցը հայտնի է իր որակով: Սպիտակ բրինձը և սոյան այն բաղադրիչներն են, որոնք առատորեն կգտնեք Ճապոնիայի գրեթե բոլոր ուտեստներում:
Մեքսիկական խոհանոց`
Մեքսիկացիները հայտնի են իրենց համեմունքների շռայլ օգտագործմամբ: Մեքսիկական սնունդը կծծու և իսպանական բաղադրիչների համեղ համադրություն է:
Թայլանդական խոհանոց`
Թայլանդի սնունդը քաղցր, թթու, աղի և դառը համային տեսականի է: Թարմ խոտաբույսերի, կիտրոնի հյութի, կիտրոնի խոտի օգտագործումը այս ասիական խոհանոցը դարձնում է սիրված կերակուրների շրջանում:
Հնդկական խոհանոց`
Աշխարհի ամենատարբեր խոհանոցներից մեկը: Տարբեր մասերի բազմազանությունը Հնդկաստանին դարձնում է լիարժեք ապաստարան սննդի ֆանատիկոսների համար: Հյուսիսային, հարավային, արևմտյան և արևելյան հնդկական խոհանոցների բազմազանությունը հնդկական խոհանոցը բոլորովին առանձնացնում է աշխարհի մնացած մասերից:
Չինական խոհանոց`
Չինական խոհանոցը սիրված է իր պարզության: Այն նախընտրելի է նաև այն պատճառով, որ այն հեշտ է պատրաստել և առաջարկում է մսային տարբեր ուտեստներ:
Իտալական խոհանոց`
Այն աշխարհի ամենահին խոհանոցներից մեկն է: Պիցցաների և մակարոնեղենի հանդեպ սերը զարգացավ Իտալիայից: Իտալական խոհանոցը հատկապես հայտնի է տարբեր տեսակի պանրի օգտագործմամբ:
Ֆրանսիական խոհանոց`
Ամեն ինչ, որ ֆրանսիական է, ամենալավն է: Թխվածքները ֆրանսիական խոհանոցի կարևոր մասն են կազմում: Պանրի և գինու օգտագործումը սա նաև դարձնում է աշխարհի թիվ մեկ խոհանոցը:
Ռուսական խոհանոց`
ուտեստների մեծամասնությունը պատրաստվում է վառարանում,օգտագործվում են մսի տարբեր տեսակներ՝ խոզի, տավարի, ընտանի թռչնի և որսամսի բոլոր տեսակները (վարազի, որմզդեղնի, վայրի սագի, նապաստակի)։ Որևէ մսի օգտագործման հետ կապված արգելքները բացակայում են Ռուսական խոհանոցում լայն տարածում ունեն մանրացված մսից պատրաստված ուտեստները՝ կոտլետների տարբեր տեսակները, բիտկիները, երշիկը։