Աշխարհի 13 ամենահամեղ խոհանոցները

Աշխարհի 13 ամենահամեղ խոհանոցները

Ճամփորդությունները լինում են տարբեր՝ էկզոտիկ, մշակութային, ծովափնյա, ռոմանտիկ, գաստրոնոմիական: Այսօր #Foody Blog-ը ներկայցանելու է ձեզ 13 ամենահամեղ խոհանոցները աշխարհում: Բարի ախորժակ!
Գնացինք.

Հայկական խոհանոց`
Հայկական խոհանոցն իր հյութեղ համ ու հոտով հայտնի է աշխարհին շատ վաղուց։ Այն իր առանձնահատուկ ճաշատեսակներով՝ պատրաստված տարատեսակ մսատեսակներից և հայկական հողում իրենց համն ու բույր առած բանջարեղեններից, իրենց արժեքն են ձեռք բերել աշխարհի տարբեր ծայրերում։

Վիետնամական խոհանոց`
Օգտագործվում են նվազագույն քանակությամբ ճարպեր և շեշտը դրվում է թարմ բաղադրիչների վրա: Այս հատկանիշի շնորհիվ վիետնամական խոհանոցը համարվում է Ասիայի ամենաառողջարար խոհանոցը: Խոհանցի հիմքում ընկած են բրինձն, արիշտան և համեմունքները: Լայնորեն օգտագործվում են անանուխի տերևները, քաղցր կարտոֆիլը, մանիոկը, իմբիրը, բազիլիկ և այլն:

Լիբանանյան խոհանոց`

Լիբանանյան խոհանոցը լի է Մերձավոր Արևելքի խոհարարության բարությամբ: Սննդամթերքը հիմնականում բաղկացած է բանջարեղենից, մի քիչ մսից և որոշ անուշահոտ համեմունքների խառնուրդից:

Հունական խոհանոց`
Ունի սեփական ձեռագիր և թեթևություն։ Նման է իտալական խոհանոցին: Ձիթապտղի յուղի, բանջարեղենի և խոտաբույսերի օգտագործումն այս խոհանոցը առանձնացնում է մնացածներից:

Իսպանական խոհանոց`
Այն պարունակում է մի շարք միս, ձուկ և բանջարեղեն, որոնք եփում են համեմունքների թեթև խառնուրդով: Իսպանական խոհանոցն օգտագործում է առավելագույն յուղը բոլոր արեւմտյան և կենտրոնական եվրոպական խոհանոցների շարքում:

Ճապոնական խոհանոց`
Ճապոնական խոհանոցը հայտնի է իր որակով: Սպիտակ բրինձը և սոյան այն բաղադրիչներն են, որոնք առատորեն կգտնեք Ճապոնիայի գրեթե բոլոր ուտեստներում:

Մեքսիկական խոհանոց`
Մեքսիկացիները հայտնի են իրենց համեմունքների շռայլ օգտագործմամբ: Մեքսիկական սնունդը կծծու և իսպանական բաղադրիչների համեղ համադրություն է:

Թայլանդական խոհանոց`
Թայլանդի սնունդը քաղցր, թթու, աղի և դառը համային տեսականի է: Թարմ խոտաբույսերի, կիտրոնի հյութի, կիտրոնի խոտի օգտագործումը այս ասիական խոհանոցը դարձնում է սիրված կերակուրների շրջանում:

Հնդկական խոհանոց`
Աշխարհի ամենատարբեր խոհանոցներից մեկը: Տարբեր մասերի բազմազանությունը Հնդկաստանին դարձնում է լիարժեք ապաստարան սննդի ֆանատիկոսների համար: Հյուսիսային, հարավային, արևմտյան և արևելյան հնդկական խոհանոցների բազմազանությունը հնդկական խոհանոցը բոլորովին առանձնացնում է աշխարհի մնացած մասերից:

Չինական խոհանոց`
Չինական խոհանոցը սիրված է իր պարզության: Այն նախընտրելի է նաև այն պատճառով, որ այն հեշտ է պատրաստել և առաջարկում է մսային տարբեր ուտեստներ:

Իտալական խոհանոց`
Այն աշխարհի ամենահին խոհանոցներից մեկն է: Պիցցաների և մակարոնեղենի հանդեպ սերը զարգացավ Իտալիայից: Իտալական խոհանոցը հատկապես հայտնի է տարբեր տեսակի պանրի օգտագործմամբ:

Ֆրանսիական խոհանոց`
Ամեն ինչ, որ ֆրանսիական է, ամենալավն է: Թխվածքները ֆրանսիական խոհանոցի կարևոր մասն են կազմում: Պանրի և գինու օգտագործումը սա նաև դարձնում է աշխարհի թիվ մեկ խոհանոցը:

Ռուսական խոհանոց`
ուտեստների մեծամասնությունը պատրաստվում է վառարանում,օգտագործվում են մսի տարբեր տեսակներ՝ խոզի, տավարի, ընտանի թռչնի և որսամսի բոլոր տեսակները (վարազի, որմզդեղնի, վայրի սագի, նապաստակի)։ Որևէ մսի օգտագործման հետ կապված արգելքները բացակայում են Ռուսական խոհանոցում լայն տարածում ունեն մանրացված մսից պատրաստված ուտեստները՝ կոտլետների տարբեր տեսակները, բիտկիները, երշիկը։

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով