Մինչ բնությունը շարունակում է մեզ ուրախացնել տաք օրերով, մենք կընտրենք, թե որ սննդի տեսակներն են ընդունելի ամռանը ուտելու և ինչու՞: Ինչպես գիտեք, ամռանը մարսողության գործընթացը դանդաղում է. մթնոլորտային ջերմության ազդեցության տակ օրգանիզմը էներգիայի մեծ մասը ծախսում է մարմնի ցանկալի ջերմաստիճանը պահպանելու համար: Արդյունքում, աղեստամոքսային տրակտի արյան մատակարարումը նվազում է, ինչը, իր հերթին, հանգեցնում է ախորժակի նվազմանը, թքի սեկրեցիայի նվազմանը, աղիների շարժունակությունը նվազում է, նյութափոխանակության գործընթացները դանդաղում են։
Այս ամենի հետևանքով, ամռանը սրտի և արյան անոթների ծանրաբեռնվածությունը մեծանում է։

Ամռան ընթացքում կարևոր է խուսափել կծու, «տաքացնող» մթերքներից և կենտրոնանալ «սառեցնող»մթերքների վրա։ Կարևոր է նաև ընտրել սեզոնային մթերք` բնակության տարածաշրջանին բնորոշ մրգեր և բանջարեղեն:
Բանջարեղեն և կանաչի.
Մաղադանոս, ռուկոլա, ռեհան, կանաչ սոխ, արտիճուկ, բողկ, բրոկկոլի, սպանախ, կաղամբ, ծնեբեկ, կանաչ լոբի:
Մրգեր և հատապտուղներ.
Սեխ, ձմերուկ, բոլոր կարմիր սեզոնային հատապտուղները (կեռաս, ելակ, ազնվամորի, ելակ և այլն), դեղձ, ծիրան, սալոր և սալորաչիր, լայմ/կիտրոն։
Հացահատիկային:
Շագանակագույն բրինձ, գարի, սփելտ, հնդկաձավար, կորեկ:

Բուսական սպիտակուց:
Կանաչ հնդկաձավար, կանաչ ոսպ, բրինձ, սունկ, ընկույզ
Կենդանական սպիտակուց:
Կարմիր և սպիտակ ձուկ, ծովամթերք, սպիտակ միս (հավ, հնդկահավ) նրանց համար, ովքեր չեն կարող հրաժարվել մսից, ձվից:
Ըմպելիքներ և համեմունքներ:
Կոկոսի ջուր, բուսական թեյ (երիցուկ, կիտրոն ազնվամորու տերևներ, անանուխ, վերբենա), կանաչ սմուզիներ և հյութեր, համեմ, անանուխ:
Ջուր:
Մենք ավելի շատ ջուր ենք խմում 300-400 մլ-ով, քան մյուս եղանակներին: Նորմը հեշտ է հաշվարկել բանաձևով ՝ 30 մլ 1 կգ քաշի համար։ Կարևոր է. ջուրը չպետք է լինի սառը, սենյակային ջերմաստիճանում կամ ավելի բարձր, Հակառակ դեպքում մենք օրգանիզմին լրացուցիչ բեռ կտանք.ջուրը յուրացնելուց առաջ այն պետք է տաքացնել հասցնել ցանկալի ջերմաստիճանի:

Առանձնացնենք սրտի համար օգտակար մթերքներն`
ձկան յուղ
ընկույզ և սերմեր,
սառը սեղմված բուսական յուղեր,
հատապտուղներ,
կանաչի (մաղադանոս, ռեհան),
ցիտրուսային մրգեր,
ամբողջական ձավարեղեն (մթերքներ, որոնք պարունակում են բնական հացահատիկի բոլոր մասերը):
Առանձնացնենք սրտի համար օգտակար մթերքներն`
ձկան յուղ
ընկույզ և սերմեր,
սառը սեղմված բուսական յուղեր,
հատապտուղներ,
կանաչի (մաղադանոս, ռեհան),
ցիտրուսային մրգեր,
ամբողջական ձավարեղեն (մթերքներ, որոնք պարունակում են բնական հացահատիկի բոլոր մասերը):

Մթերքներ, որոնք ցանկալի է հանել ամռան սննդակարգից.
Թարմ հյութեր. Նրանք լավ են սառչում, բայց շաքարի կտրուկ թռիչք են առաջացնում, ուստի առողջ չեն։
Դուք կարող եք դրանք ջրով նոսրացնել 1:1 հարաբերակցությամբ, կամ ավելի լավ է ընտրել սմուզի բանջարեղենի, դեղաբույսերուվ:
Սուրճ. Թույլատրվում է խմել օրական մինչև 1 բաժակ։ Այս ըմպելիքը օրգանիզմից հեռացնում է հետքի տարրերը և ջրազրկում այն։ Սուրճը կարելի է փոխարինել մաչա կամ ռոյբոս թեյով, տոնիկ ըմպելիքներով կամ սմուզիներով։
Կարմիր միսը, քանի որ այն ծանր սնունդ է օրգանիզմի համար։ Ամռանը մարդկանց մեծամասնությանը խորհուրդ է տրվում դիետա պահել առանց մսամթերքի, եթե չկան հակացուցումներ (հղիություն, թերքաշ, ամենորեա և այլ բժշկական ցուցումներ):
Տապակած մթերքներ. Քաղցրավենիք զտված շաքարով, սպիտակ ալյուրով, կարագի կրեմով: Սառը ըմպելիքներ և սառը ուտեստներ (օրինակ՝ օկրոշկա, գազպաչո): Դրանք յուրացնելու համար մարմինը նախ էներգիա է ծախսում դրանք տաքացնելու համար։