Ինչպիսի՞ օգտակար մթերքներ կան օրգանիզմի համար և ի՞նչ վիտամիններ են պարունակում։
Քաղցր կարտոֆիլ Բետա-կարոտինով հարուստ նարնջագույն մթերքները շատ օգտակար են մաշկի համար, և քաղցր կարտոֆիլը բացառություն չէ: Քաղցր կարտոֆիլի օսլան արդյունավետ պատող միջոց է ստամոքս-աղիքային տրակտի հիվանդությունների բուժման համար. քաղցկեղային ուռուցքների հակումով; այն վիտամինների պահեստ է իմունային համակարգը ամրապնդելու համար. կայունացնում է արյան գլյուկոզի մակարդակը․ օգնում է սթրեսի, դեպրեսիայի, քրոնիկական հոգնածության դեպքում; անքնության համար․ ուժեղացնում է տեսողությունը; հեռացնում է ծանր մետաղները մարմնից; նորմալացնում է նյութափոխանակությունը և արյան խոլեստերինի մակարդակը. հակադիաբետիկ արտադրանք; օգտակար է գաստրիտի համար, որպես ծածկող նյութ (սրացման փուլից դուրս)․ վերականգնում է արյան անոթների առաձգականությունը; բարելավում է մաշկի վիճակը։
Երբ Ձեզ մոտ մրսածություն է, մի հրաժարվեք ավանդական հավի մսով ապուրից: Այս ապուրը հրաշքներ է գործում ի շնորհիվ հատուկ ամինաթթուների: Ցիստեինը քայքայում է բրոնխերում հավաքված լորձը, նպաստելով հազի հետ դրա դուրս բերմանը:
Թարմ լոլիկներից պատրաստված հյութը A և C վիտամինների հիանալի աղբյուր է, որը նվազեցնում է աչքերի բազմաթիվ քրոնիկ հիվանդությունների հավանականությունը, ամրապնդում իմունային համակարգը և նպաստում ատամների ու ոսկորների ամրապնդմանը:
Տոմատի հյութը նաև պարունակում էհանքանյութեր և օրգանիզմի համար օգտակար հեղուկներ:
Ձուկը վիտամին D-ի լավագույն աղբյուրներից մեկն է, որն անհրաժեշտ է ոսկորների առողջության համար։ Այս տարրի շնորհիվ կարգավորվում է նաև քնի որակը։ ՕՄԵԳԱ-3-ը ազդում է իմունային համակարգի վրա և կանխարգելում է երեխաների մոտ դիաբետի առաջացումը։ Մասնագետները կարծում են, որ ձկան օգտագործումը երեխաների մոտ 24%-ով նվազեցնում է ասթմայի վտանգը։
Նուշն օգնում է պահպանել մաշկի փայլը: Այն օգնում է խոնավեցնել մաշկը, այն պաշտպանում է արևից: Արևածաղկի սերմեր Ապահովում են օրգանիզմ բնական հակաօքսիդանտ վիտամին Е-ի մուտքը, որն օգնում է մաշկը պաշտպանել ազատ ռադիկալներից: Նարնջի հյութ Բնական ֆրեշը բջիջներն ապահովում է հեղուկով և վիտամին С-ով, որը գործում է որպես հակաօքսիդանտ, պաշտպանում է վաղաժամ ծերացումից: