Ժամանակակից մշակույթում լայնորեն ընդունված է, որ մարդիկ պետք է սնվեն օրը երեք անգամ` նախաճաշ, ճաշ և ընթրիք: Սննդաբանները, ընդհանուր առմամբ, խորհուրդ են տալիս ավելացնել երկու խորտիկ (մեկը առավոտյան, մյուսը կեսօրից հետո), որոնք կօգնեն վերահսկել ախորժակը:
Հետաքրքիր է, որ օրական երեք անգամ սնունդ ուտելու պրակտիկան վերջին ժամանակներից եկած սովորույթ է: Հին հռոմեացիները ուտում էին միայն մեկ կերակուր սովորաբար կեսօրվա ժամը չորսին, և նրանք կարծում էին, որ անառողջ է օրական մեկից ավելի անգամներ ուտելը: Այն, ինչ հռոմեացիներն ուտում էին առավոտյան և կեսօրին, շատ թեթև և արագ էր: Հետագայում վանքերի կանոններն ազդեցին մարդկանց վարքագծի վրա սննդի և խմիչքի հանդեպ:
Արդյունաբերական հեղափոխության ժամանակ նախաճաշը մեծ նշանակություն ունեցավ. աշխատողներին աշխատանքից առաջ սնունդ էր պետք, բայց ընթրիքը հայտնի չդարձավ, գոնե իր ներկայիս ձևով, մինչև արհեստական լուսավորության տարածվածելը: Կան ուսումնասիրություններ, որոնք ցույց են տալիս, որ կանոնավոր ուտելու սովորությունը դրականորեն ազդում է առողջության վրա՝ անկախ կերակուրների հաճախականությունից: Մյուս կողմից, Kahleova et al.-ի վերջին և համապարփակ ուսումնասիրության մեջ, որն ուսումնասիրել է ԱՄՆ-ի և Կանադայի եկեղեցիների 50,660 չափահաս անդամների, պարզվել է, որ օրական մեկ կամ երկու անգամ սնվելու դեպքում ավելի ցածր քաշ է առաջացնում, քան երեք անգամ ուտելը, և նաև համեմատաբար ավելի հեշտ է մարսելու համար:
Բայց այնուամենայնիվ ուսումնասիրությունները խորհուրդ են տալիս ընթրել, նույնիսկ եթե դա փոքր կերակուր լինի: «Մի թողեք ընթրիքը, նույնիսկ եթե դա ընդամենը մի կտոր է, քանի որ այն թողնելը մարդուն թուլացնում է»: Հետազոտությունները նաև ցույց են տվել, որ վարժությունները, և կանոնավոր սնվելը պահպապանելով հաճախականությունը բավականին արդյունավետ են քաշը վերահսկելու համար: Այսպիսով հստակ կարելի եզրակացնել, որ նախաճաշ, ճաշ և ընթրիք զերծ է պահում հիվանդություններից, թուլությունից նաև լարվածությունից: Նախաճաշ, ճաշ, ընթրիք. որքանո՞վ է ակտուալ օրը 3 անգամյա սնունդ: