Շուտով Պիցցայի միջազգային օրն է՝ փետրվարի 9-ը և Foody-ում տոն է:

Շուտով Պիցցայի միջազգային օրն է, Foody-ում տոն է:

Այս պարզ, առաջին հայացքից, իտալական ազգային ուտեստը ունի իր անվանական տոնը ՝ փետրվարի 9-ը:


Իտալիայում, որտեղ պիցցան համարվում է որպես ազգային ուտեստ, գործում է նաև Պիցցայի մասին օրենք, որը խստորեն կարգավորում է ինչպես իսկական իտալական պիցայի բաղադրությունը, այնպես էլ դրա պատրաստման ամբողջ գործընթացը `
մինչև այնտեղ, որտեղ պետք է աճեն բաղադրիչները և պանիր պետք է արտադրվի, ինչպես պետք է պատրաստվի խմորը և ինչ ջերմաստիճանում և ինչ եղանակով պետք է պատրաստվի ուտեստը:

Սկսած 19 -րդ դարի վերջին, իտալական արտագաղթի ալիքների հետ միասին, պիցցան գրավեց գաստրոնոմիական նոր շուկաներ՝ ունենալով հսկայական ժողովրդականություն ոչ միայն եվրոպական երկրներում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում: Ժամանակի ընթացքում պիցցայի բաղադրությունը շեղվեց և ստացավ տարբեր երկրների խոհարարական երանգներ։

Այդ շարքում դուք կարող եք պիցցա ընտրել ըստ ձեր ճաշակի նախասիրությունների ՝ միս, պանիր, ծովամթերք, բանջարեղեն, խոտաբույսեր, սնկեր և այլն: (Foody-ում առկա են լավագույն պիցցանների տեսակները):

Պիցցան միշտ աշխարհի ամենահայտնի ուտեստներից մեկն է եղել: Այն մշտապես մեծ պահանջարկ ունի ռեստորաններում, ընդմիջման ընթացքում, ամենուր որտեղ կա համեղ ուտելու ցանկություն, որի շնորհիվ էլ շարունակում է մնալ ձեր դռան հասցեված ամենից հաճախ պատվիրված ուտեստներից մեկը:

Պիցցայի միջազգային օրն անցկացվում է ոչ միայն այս ուտեստի հայրենիքում՝ Իտալիայում, այլև ամբողջ աշխարհում:

Այս տոնի անփոփոխ մասնակից է դառնում նաև Foody ՝ բարձրակարգ սննդի, արագ առաքման և պատրաստման ընկերությունը, իրեն հատուկ համով և շահավետ առաջարկներով։

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով