Ինչու՞ ընտրել տավարի միս

Ինչու՞ ընտրել տավարի միս

Մարդու սննդակարգում միսը կայուն տեղ է զբաղեցնում ։ Ուսումնասիրությունների համաձայն ՝ հենց մսամթերքն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ և չափավոր օգտագործման դեպքում դրական ազդեցություն է ունենում բոլոր կենսական օրգանների վրա:
Եկեք այսօր խոսենք տավարի մսի մասին:

Այն պարունակում է նվազագույն ճարպ, նույնիսկ ավելի քիչ, քան հավի միսը: Տավարի մսի միջուկում ածխաջրեր գործնականում չկան, այն պարունակում է B խմբի վիտամինների մի ամբողջ համալիր, ինչպես նաև մի շարք միկրո և մակրո տարրեր (նատրիում, ֆոսֆոր, կալիում, երկաթ, ցինկ, մագնեզիում, կալցիում):

Շնորհիվ այն բանի, որ կովերն ամբողջ օրը կանաչ խոտ են ծամում, ձևավորվում է վիտամին B12, որը մասնակցում է երկաթի կլանման գործընթացին։
Առավել նուրբ միսը հորթի միսն է, որը ստացվում է երիտասարդ երինջներից և սեռահասունության չհասած ցլերից։ Հին տավարի միսը բավականին դժվար է մարսվում, ուստի երեխաների և տարեցների համար նախընտրելի է օգտագործել հորթի միս։

Տավարի միսն ուտում են ապխտած, շոգեխաշած, տապակած և խաշած վիճակում։ Դրանից պատրաստում են արգանակներ, պատրաստում կոլոլակի համար աղացած միս, կոլոլակ, պելմենի։ Տավարի մսից պատրաստվում են կոտլետներ, սթեյքներ, մսային աղցաններ։

Տավարի միսը բարձր մարսվող սննդային սպիտակուցների արժեքավոր աղբյուր է, քանի որ այն պարունակում է օրգանիզմի համար անհրաժեշտ բոլոր ամինաթթուները: Տավարի միսը մարդու օրգանիզմում շատ ավելի արագ է ներծծվում, քան ձավարեղենը, բանջարեղենը կամ մրգերը:

Տավարի միսը մեծ քանակությամբ երկաթ է պարունակում, ուստի տավարի մսի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում այն մարդկանց, ովքեր տառապում են երկաթի բացակայության սակավությունից, այն օգնում է հաջողությամբ պայքարել հոգնածության դեմ, իջեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

Տավարի միս ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնել դրա որակին։ Թարմ տավարի միսը պետք է լինի հյութալի կարմիր գույնի, ունենա մանրաթելային-նուրբ հյուսվածք՝ արտաքին տեսքով մարմար հիշեցնող։ Հին տավարի միսը մուգ կարմիր գույնի է, հյուսվածքով թուլացած, իսկ ճարպը շատ թաղանթներ ունի։

Տավարի միսը բավականին կոշտ միս է, ուստի որպեսզի այն փափուկ լինի և ավելի արագ եփվի, խորհուրդ է տրվում միսը թրջել տարբեր մարինադների մեջ՝ համեմունքներով։ Տավարի միսը լավ համադրվում է կարմիր գինու հետ, ուստի կարմիր գինու մեջ շոգեխաշած կամ մարինացված տավարի միսը հայտնի դելիկատես է:
Foody-ի ճաշացանկում առկա են ամենահամեղ ուտեստները տավարի մսից:

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով